Intervention sur des bâtiments existants

(classées par architectes)

G

GALFETTI Aurelio - Bellinzona

GALFETTI Aurelio - Château de Bellinzona, Tessin (Suisse)

 

GARCES Jordi - Musée d'Art de Navarre (Espagne)

vue_sur_le_château
vue_sur_le_château
Aurelio Galfetti - Castelgrande_Bellinzona
Aurelio Galfetti - Castelgrande_Bellinzona
Bellinzona_Château_vue_4
Bellinzona_Château_vue_4
Bellinzona_Château_vue_1
Bellinzona_Château_vue_1
Bellinzona_Château_vue_8
Bellinzona_Château_vue_8
Bellinzona_Château_vue_5
Bellinzona_Château_vue_5
Bellinzona_Château_vue_2
Bellinzona_Château_vue_2
Bellinzona_Château_vue_3
Bellinzona_Château_vue_3
plan de situation
plan de situation
coupe_sur_le_château
coupe_sur_le_château
Bellinzona Galfetti 1
Bellinzona Galfetti 1
Bellinzona_Château_vue_7
Bellinzona_Château_vue_7
Bellinzona_Château_vue_6
Bellinzona_Château_vue_6
20160704_203621
20160704_203621
ascenceur bas
ascenceur bas
12642727_10208717827888540_7785682167075974679_n
12642727_10208717827888540_7785682167075974679_n
12.140
12.140
ascenceur 4 photos
ascenceur 4 photos
 
plan
plan
musée
musée
expo2
expo2
expo
expo
expo3
expo3
entrée
entrée

GAZEAU Philippe - Ecole maternelle, surélévation. Paris.

 
Gazeau_école_maternelle_Paris
Gazeau_école_maternelle_Paris
Gazeau_école_maternelle
Gazeau_école_maternelle
Gazeau_Ecole_maternelle_surélévation
Gazeau_Ecole_maternelle_surélévation
042_002
042_002

GIMPEL & MICHELIN - Arènes de Nimes 

 
Gimpel_&_Michelin_-_Arènes_de_Nimes_2
Gimpel_&_Michelin_-_Arènes_de_Nimes_2
Gimpel_&_Michelin_-_Arènes_de_Nimes_1
Gimpel_&_Michelin_-_Arènes_de_Nimes_1

GWATHMEY & SIEGEL - New York (USA) - New Guggenheim Addition (1991)

 
guggenheim
guggenheim
guggenheim_museum_simon_fieldhouse
guggenheim_museum_simon_fieldhouse
Guggenheim model 2
Guggenheim model 2
gwathmey003
gwathmey003
8202_pe04
8202_pe04

GWATHMEY & SIEGEL - Princeton (USA) - Whig Hall (1972)

 
Princeton Gwathmey
Princeton Gwathmey
G&S Whig Hall view, detail
G&S Whig Hall view, detail
G&S Whig Hall view 3
G&S Whig Hall view 3
Gwathmey axono
Gwathmey axono

One of a pair of Neoclassical pavilions housing the undergraduate debating societies, the building was designed by A. Page Brown in 1893 and significantly transformed after a fire in 1969. The firm of Gwathmey Siegel was retained by the University to redesign the interior in 1972. Charles Gwathmey seized on the opportunity to pay homage to the 1920s avant-garde within the classical cube of the original structure. The result was a densely planned, layered composition that accommodated a program of meeting spaces, offices, lounge, and support spaces. Gwathmey syncopated interlocking volumes and structure in a nine-square scheme that simultaneously alluded to the rigors of the Palladian tradition while confronting it with modernist imagery.

Didier LAROCHE